Koelcellen bouwen

Koelcellen moeten in een bedrijf op de juiste locatie geplaatst worden. Het ontwerp van koelcellen is een factor die ook niet onderschat moet worden. Graag willen onze medewerkers met u samen kijken of er een ontwerp koel/klimaat cel op Maat kunnen aanbieden geheel vrijblijvend.


Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan de bouw van koel/klimaatcellencellen, hieronder de meest belangrijke:

• damp dichtheid  van de cel is belangrijk voor de  isolatiewaarde;

• goede thermische onderbrekingen 

• vakkundige bouw van de cellen is belangrijk voor een goede prestatie en zuinigheid. 

• koelcellen moeten gemakkelijk schoon te houden zijn.


Isolatiepanelen

Wij maken gebruik van sterke isolatiepanelen die dusdanig sterk zijn dat het een sterke constructie vormt. Het bouwen met dergelijke panelen zorgt voor grote ruimtes zonder de hinder van steunpilaren/kolommen. Daarnaast haken de panelen netjes in elkaar en wordt het strak afgewerkt. De plafondpanelen worden middels een draagsysteem aan het dak bevestigd. 


Altijd verse producten

Bloemen, fruit of andere levensmiddelen blijven langer houdbaar in koelcellen. Tegenwoordig zijn er goede doorontwikkelde technieken en daardoor zijn er meer mogelijkheden om het koelproces te optimaliseren. Wij werken nauw samen met ervaren partners die vanuit diverse branches. Onze koelcellen zijn modern en gericht op het verbeteren en optimaliseren van uw koelproces.


Slim omgaan met energie

Een van de belangrijkste punten is het slim omgaan met het energieverbruik van de koelcellen. De warmte die hierbij vrijkomt kunt u weer opnieuw gebruiken. Op deze manier kunt u veel kosten besparen. Ook het verkrijgen van subsidies voor directe opbrengsten behoort tot de mogelijkheden.


Wij ontwikkelen samen met u een meerjarig plan waarin uw speerpunten worden besproken en hoe wij denken van waarde te zijn voor uw bedrijf. Als u meer wilt weten over dit meerjarige plan of over onze koelcellen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen dan met u de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken.